top of page
Podzimní tabbouleh
4 porce
Ingredience:
230 g quinoy červené Menu Gold
230 g bulguru Menu Gold
5 lžic olivového oleje
3 lžíce řeckého jogurtu
3 okurky
400 g cherry rajčat
80 g sušených rajčat
4 salátová srdíčka
6 menších kyselých okurek
1 šalotka
jarní cibulka
šťáva z 1 citrónu
máta, hladkolistá petrželka
sůl, pepř
4 vejce
Postup:
Quinou a bulgur uvaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě doměkka dle návodu na obalu. Ve velké míse důkladně promícháme bulgur, quinou, olivový olej, jogurt, nakrájené okurky, rajčata, salát, nadrobno nakrájenou šalotku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nadrobno nakrájené bylinky, osolíme, opepříme dle chuti a necháme 10 minut odležet v lednici, aby se všechny chutě krásně propojily. Tabbouleh podáváme s volským okem.
bottom of page