Obložená quinoa placka
4 porce
Ingredience:
260 g quinoy bílé Menu Gold
100 ml rýžového mléka
2 vejce
1 stroužek česneku
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
rajčatový protlak
1 lžička oregana
200 g krůtí šunky s min. 90 % masa
200 g mozzarelly
Postup:
Quinou propláchneme a přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme a ještě jednou quinou propláchneme. Promícháme s prolisovaným česnekem, práškem do pečiva, solí, rýžovým mlékem, vejci a rozmixujeme do hladkého, řídkého těsta. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem, nalijeme těsto a uhladíme. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Poté vytáhneme trouby, natřeme protlakem, posypeme oreganem a navrstvíme nakrájenou šunku a mozzarellu. Plech vrátíme zpět do trouby a dopékáme na 200 °C cca 5 minut, dokud se sýr nerozteče.
Podáváme teplé nebo studené.