Kuřecí vývar s kuskusovými noky
4 porce
Ingredience:
80 g kuskusu Menu Gold
1 skelet z kuřete
2 kuřecí křídla
20 g petržele
40 g mrkve
20 g celeru
bobkový list, celý pepř, nové koření
sůl
olej
1 vejce
majoránka
strouhanka
Postup:
Kuřecí kosti a křídla vložíme společně s polévkovým kořením a kořenovou zeleninou do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a uvaříme vývar. Po uvaření vše vyjmeme, maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky a vrátíme zpět do hrnce. Osolíme podle chuti.
Kuskus vložíme do misky, zakápneme olejem a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme a necháme cca 10 minut odstát. Důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, majoránku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme noky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
Kuskusové noky vkládáme do talířku, zalijeme polévkou a podáváme.